Френският президент Еманюел Макрон се дистанцира от словесна атака по повод

...
Френският президент Еманюел Макрон се дистанцира от словесна атака по повод
Коментари Харесай

Макрон се дистанцира от словесната атака на Байдън към Путин

Френският президент Еманюел Макрон се дистанцира от словесна офанзива във връзка съветската инвазия в Украйна и съобщи, че през идващите два дни има намерение да приказва с Владимир Путин, за да провежда евакуацията на цивилни от мощно бомбардирания пристанищен град Мариупол.

Макрон съобщи, че главната цел сега би трябвало да е прекратяването на огъня, а по-късно - в цялостното евакуиране на съветските войски. И тя би трябвало да бъде реализирана с дипломатически средства. " Ако желаеме да създадем това, не можем да ескалираме нито с думи, нито с дейности ", заключи Макрон.

Припомняме ви, че по време на своята тирада в Кралския палат във Варшава през вчерашния ден президентът на САЩ Джо Байдън съобщи, че съветският президент Владимир Путин не може да остане на власт.  " Ще имаме друго бъдеще, по-светло бъдеще, основаващо се на демокрацията и правилата, на вярата и светлината, на благоприличието и достолепието, свободата и опциите. За Бога, този човек не може да остане на власт ", сподели Байдън.

Впоследствие от Белия дом прецизираха, че американският президент не е призовавал за промяна на режима в Русия. „ Президентът сподели, че на Путин не може да бъде разрешено да упражнява власт над своите съседи или района. Той не дискутираше нито властта на Путин в Русия, нито промяната на режима “, гласи уточнението.

Речта на Байдън провокира моментална реакция от Москва. „ Байдън не е този, който взема решение. Руснаците избират президента на Русия “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР